.

.

Schuiferskapelle-Dorp 3
8700 Schuiferskapelle
T +32 51 40 37 17
T +32 477 42 52 77 (Mieke)
mieke@teenentanderkapelle.be

Ondernemingsnummer: BE0536.522.935

Initiatiefnemers Patrick D’hont en Mieke De Jaegher

We leggen onze ziel en zaligheid in ’t Een en ’t Ander. We gaan voor een hartelijke, huiselijke sfeer met een tikje nostalgie maar met het comfort en het aanbod van een hedendaagse zaak. Een winkel, een café, een beetje food en mogelijkheid tot logies of vergaderen/teammeeting.

 

Ons verhaal

In 2013 ontstond ons zot idee om een winkeltje met een café te combineren. Allebei eerder van het doe-type, doken we met de kop vooruit het onbekende in. Beiden hadden we, op zijn zachtst gezegd, al een drukke job. Patrick trok zijn schreven en Mieke schreef haar artikels. Tijdens het weekend stampten we samen de eerste versie van ’t Een en ’t Ander uit de grond. Eind januari 2014 openden we ons mini-winkeltje annex piepklein café, met cafébaas Leander achter den toog.

Ons zot idee werd al gauw te klein en te druk. Begin 2015 kregen we van buurvrouw Erna de kans het aanpalend huis nr.5 te kopen. Ze hield ‘alzelevens’ het Végé-tje hier open. Met een zaak(je) dat nog kraakte in zijn voegen van nieuwigheid, sprongen we op de trein. In juli 2015 breidden we uit en verdubbelden we hiermee de oppervlakte.

In 2017 verminderden we onze schrijf- en tekenbezigheden en gingen we fulltime voor TT (zoals wij onze zaak binnenskamers noemen). We bleven bezig en maakten het tuinterras achteraan gezellig gebruiksklaar.

We arrangeerden ondertussen ook een wellnessruimte met sauna, infrarooddouche, bubbelbad, relaxzetels en lees of schrijfhoekje. Te huur voor wie in ’t Een en ’t Ander overnacht in een van beide gastenverblijven (appartementen). Maar ook voor wie gewoon zin heeft om eens een paar uurtjes te ontstressen.

 

Winkel en Café

Woensdag, donderdag, vrijdag:
11u00 tot 23u00

Zaterdag en zondag:
7u30 tot 23u00

Maandag en dinsdag gesloten
Winkel telkens gesloten om 20u00